Kobza Vajk és Weixelbaum Laura elképzelései a zenéről oly szabadok, hogy átívelnek téren, időn, korokon, történelmen, isteni pantheónokon. Zenéjük nem a felhőtlen szórakozás, illetve szórakoztatás epigonja, hanem a szellem őszinte megmutatkozása és törekvése Isten felé. Ez a zene nem táncolható, nem hajhássza a népszerűséget, csak az, ami: az ember legbensőbb, lecsupaszított lélek-dallama.

A Weixelbaum – Kobza duó 2014-ben jött létre, Laura ötleteinek, dalainak koncepcióját követve, Vajk hangfestői, keleti pengetős szekciójával kiegészülve. Laura különleges, a megszokottól eltérő éneke kitolja a határokat és olyan arculatot ad, mely iránt senki nem marad közömbös. Major Balázs pedig könnyedén játssza le a legbonyolultabb keleti ritmusokat, elegánsan beépítve a kántálás hol kötött, hol szabadon előadott textusai közé.

Első közös zenei előadásuk “Ishtar az alvilágban” című misztériumjátékuk volt, melyre az I. Éljetek Halottak Fesztivál főműsorában került sor Major Balázs ütős, pontosabban udus kíséretével kiegészülve.

Ritkaságszámba menő koncertjeiket nem mint produkciót, hanem mint rituális zenét adják elő. Legfrissebb munkájuk címe a “Szent Tűzözön énekei”. Az előadásokon hallhatnak sumér hősi eposzt, imát, részleteket az Egyiptomi Halottas könyvből, északi rúnák suttogásait, középkori lovagéneket a Szentföldről és mindezt a hagyományostól eltérő, saját feldolgozásban.